POZIV NA KONKURS ZA h.ART@fakt 8 – INKLUZIVNI BAZAR RUKOTVORINA NA PLATOU KOD HRAMA SVETOG SAVE


KONKURS TRAJE DO 25. novembra

Manifestacija Inkluzivni Bazar Rukotvorina h.ART@fakt je osmišljena sa ciljem da doprinosi vidljivosti umetničkog stvaralaštva, društvenoj inkluziji i ekonomskom osnaživanju marginalizovanih i ugroženih grupa koje čine: mladi nezaposleni stručnjaci – dizajneri i umetnici, udruženja ili ustanove osoba sa invaliditetom, žene žrtave nasilja ili žrtve tranzicije ili trajno nezaposlena lica.

Ova društveno angažovana inicijativa Galerije ALT i Udruženja građana KOD, koja kroz spoj tradicije sa savremenog dizajna, školovanih umetnika i samoukih stvaraoca, majstorke starih zanata i učenika, čini jednu jedinstvenu društvenu platformu za povezivanje i umrežavanje pripradnika kreativnih grupa i zainteresovane javnosti.

Inkluzivni bazar rukotvorina na VRAČARU – h.ART@fakt 8 će se održavati će održavati od 01. – 09. decembra 2012. god., u trajanju od 9 do 21h u javnom prostoru na šetalištu Karađorđevog parka, na stazi koja se proteže od Bulevara Oslobođenja i vodi do glavnog platoa ispred Hrama Svetog Save.

Predviđeno je da izlagači postave svoje radove na tezgama zatvorenog tipa, koje će imati formaciju od 4 dužinska metra, sa kapcima spreda za zatvaranje, bočnim i leđnim zatvorenim stranama i sopstvenim ključem. Svaka kućica sa tezgama ima sprovedeno svetlo a obezbeđeno je i napajanje strujom. To znači da je vaša roba bezbedna. Stolice ne obezbeđuje organizator.

Na bazaru inkluzivnog dizajna svoje unikatne rukotvorine, dekorativne predmete i umetničke predmete namenjeni turistima i građanstvu, može predstaviti oko 30 stvaralački orjentisanih osoba, neformalnih umetničkih grupa i udruženja građana, koji će izložiti:

Unikatne umetničke predmete, dekorativne umetničke slike, modni asesoar i-ili autorski dizajniranu odeću, trikotažu ili ručno oslikane odevne predmete, unikatno dizajniran nakit, dekorativne predmete za domaćinstvo, čuvare uspomena, mini bašte, suvenirske i slavske proizvode, igračke, ručno izrađenu kozmetiku i prirodne preparate za negu kože …

U okviru ove manifestacije imaćemo besplatan štand za 6 mladih savremenih umetnika ili umetničke grupe (studente likovnih umetnosti i mlade umetnike do 30 god.) kao i za tri udruženja sa invaliditetom koja će se predstaviti sa svojim programom dekorativnih ili umetničkih unikatnih predmeta. Ovi kandidati će dobiti mogućnost besplatnog predstavljanja na po jedan dan. U prijavi navesti koji bi to bio dan. Takođe, predviđeno je da mladi umetnici uživo crtaju, slikaju ili izrađuju svoje kreacije (slikaju na majicama …), u formi kreativnih radionica besplatnih za publiku ili javnog časa crtanja.

KOTIZACIJE:

1m2 za 9 dana za članove UG KOD – 4.000 din.

1m2 za 9 dana za OSTALE pojedince – 6.000 din.

2m2 za 9 dana – 11.000 din.

Za Udruzenja lica sa invaliditetom BESPLATNO!!!

Prijave slati na:

  • Mail: gallery.alt@gmail.com, sa oznakom Bazar 8 – ime i prezime.
    • Poslati do 5 fotografija formata 600 x 800 pxl/inch koje ćete označiti na sl. način: Ime i prezime, naziv ili tehnika rada ili proizvoda.

NAPOMENE:

  1. Fotografije koje ne budu bile estetski prikladne, neće biti objavljene ni na našem sajtu, ni na Facebook stranama Galerije ALT. Urednik programa (organizator) će pomoći učesnicima koji se prvi put prijavljuju kako sa savetima oko izlaganja, tako i oko korekcije fotografija, besplatno!
  1. Članovi udruženja KOD, imaju pravo učešća na Bazaru, bez konkursa, po prijavi, i ostvaruju prvenstvo u izboru dana izlaganja, ukoliko su izmirili svoje obaveze za određeni period (godišnja ili kvartalna članarina). Ukoliko vas zanima da postanete član Udruženja građana KOD, prijavite se na mail da vam pošaljemo dokumenta. Više o radu Udruženja građana KOD, vidite ovde:http://kodorg.wordpress.com/
  2. Više o prethodnim bazarima: https://galleryalt.wordpress.com/category/bazari-rukotvorina
    1. Ukoliko želite da se priključite našoj FB grupi za promovisanje vašeg stvaralaštva i učestvujete u konkursu za Dizajnera Sezone, prijavite se na grupu: Gallery ALT  Art/Design/Craft Department: http://www.facebook.com/groups/altdesign/
    2. Ukoliko želite da nas partite na FB stranici Galerije ALT, pridužite nam se: http://www.facebook.com/Galerija.Alt
    3. Ukoliko želite da prvi dobijate obaveštenja o našim konkursima i drugim programima (savremena umetnost, manifestacije dizajna) u organizaciji Galerije ALT, prijavite se na našem sajtu, klikom na Follow ili Prati: https://galleryalt.wordpress.com/

PODRŠKA:

Našu manifestaciju prate: Seecult portal, Mreža kreativnih ljudi, TV Pink, Radio STB, TV B92, TV Avala, TV Prva, TV RTS, Blic, Press, Politika, 24 sata, LiceUlice, Centar za razvoj neprofitnog sektora, Gradjanske inicijative, Vesti.rs i jos desetine web portala…

Prijatelji projekta: Turistička organizacija Beograda, Rambo Amadeus, Sensa, Artfama, B92, Politika, Rex, Savez slepih Beograda, Opština Stari Grad, Mreža kreativnih ljudi, See Cult portal za kulturu, Građanske Inicijative, Privredna komora Srbije, Ministarstvo Prosvete, Lice Ulice, Bari Print, Farbara Most 1, Avala transport, I mi smo tu, Blic, Opština Zvezdara, Opština Vračar, Erste Banka, Kulturni centar Parobrod, i mnogi drugi internet portali za kulturu, medije i informacije.

Ostvarena su brojna partnerstva sa lokalnom samoupravom, organizacijama civilnog društva, kancelarijama za mlade, kulturnim centrima kao što su:

Sekretarijat za sport i omladinu, Ministarstvo za kulturu, medije, informisanje i informaciono društvo RS, Sekretarijat za dečju zaštitu, Opština Palilula, Opština Stari Grad, Centar za kulturu Rakovica, Dečji kulturni centar, Centar za kulturu Čukarica, Kancelarija za mlade Čukarica, Centar za kulturu Barajevo, MZ Glumčevo brdo, Kulturni centar Reks, Kuća Đure Jakšića. Festival Mikser, Botanička Bašta Jevremovac, Klub Fili, Klub Ulični Hodač, Magacin u Kraljevića Marka, UK Parobrod, Opština Zvezdara.

 

Galerija ALT, Novembar 2012 , tel: 060.0227.180

Leave a comment